Vaste brug op implantaten

Wanneer u al uw tanden kwijt bent, was een kunstgebit voorheen de meest gekozen oplossing. In de loop der jaren is er echter vastgesteld dat ouderwetse kunstgebitten onvoldoende verankerd kunnen worden waardoor de keuze voor een kunstgebit steeds meer afneemt. Een kunstgebit met onvoldoende verankering is vaak te los in de mond, wat kan zorgen voor pijn en problemen tijdens het kauwen.

Er is een duurzamer alternatief voorhanden: een vaste brug op implantaten.


Een efficiënte oplossing

Het vervangen van uw ontbrekende tanden wordt bij een vaste brug op implantaten opgevangen door een volledige brug die op vier tot acht kaakimplantaten rust. Deze oplossing zorgt voor een stabielere hechting aan het bot. 

Een ander voordeel van een vaste brug op implantaten is dat er in bepaalde gevallen op de dag zelf of de dag erna al een tijdelijke vaste tandprothese kan geplaatst worden. Dit zorgt er voor dat u direct na de behandeling verder kan gaan met uw normale leven zonder al te veel hinder. Zodra de implantaten na enkele maanden zijn vastgegroeid, kan uw tandarts overgaan tot het vervaardigen van de definitieve brug.

Een bijzondere oplossing als vaste brug op implantaten is de All-on-4 behandeling waarbij een vaste brug met kunstharselmenten op 4 implantaten wordt geplaatst. Dit is een zeer voorspelbare oplossing die vaak toegepast wordt in de onderkaak.

Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie over een vaste brug op implantaten? Neem dan telefonisch contact met ons op via +32 (0)12 20 20 09