Kroon- en brugwerk

Tijdens het vooronderzoek bepalen we welke behandeling het meest geschikt is voor uw specifieke situatie. Voor het behoud van uw eigen gebit kunnen kronen essentieel zijn. Als de tand zodanig aangetast is dat een gewone vulling niet meer voldoet, kiest men voor een kroon, een duurzame oplossing. Er kan ook voor gekozen worden om esthetische redenen: in geval van ernstige verkleuring, een ongewenste stand of vorm van een tand. Kronen worden individueel ontworpen zodat ze voelen alsof het uw eigen tanden zijn.

Indien u meerdere tanden mist, kan er gekozen worden voor een brug. Als er één of meerdere tanden ontbreken, kan een brug voor vervanging zorgen. De brug zit vast op één of twee pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte: deze tanden dragen de brug. De pijlertanden worden afgeslepen tot stompen, waarop telkens een kroon vervaardigd wordt. Tussen deze kronen maken we een zweven tussenstuk, om de verloren tand(en) te vervangen.

We kiezen voor een brug om verschillende redenen: om het kauwcomfort te verhogen, de esthetiek te verbeteren, te voorkomen dat de buurtanden scheef gaan, of om te voorkomen dat tanden uitgroeien.

Om een natuurlijk resultaat te bekomen, zijn de juiste kleur en vorm van de tanden cruciaal. Dit wordt dan ook samen met de patient, de tandarts en de tandtechnieker bepaald.

Deze oplossing is niet alleen esthetisch mooi, maar zorgt er ook voor dat uw kauwfuncties hersteld worden. Dankzij kronen kunt u uw eigen tanden ook zo lang mogelijk behouden. 

Kronen en bruggen kunnen bovendien jarenlang meegaan, mits een goede mondhygiëne en regelmatige controles.

Implantaat op eigen tanden Brug op natuurlijke tanden

Wij hebben een digitale mondscanner in onze praktijk, waardoor het afdrukken of maat nemen met afdrukpaste meestal overbodig wordt.