Bleaching

Droomt u van een stralende glimlach met wittere tanden? Dat kan dankzij bleaching! Bleaching is namelijk een methode om gele of verkleurde tanden witter te maken. Let wel op, niet iedereen komt in aanmerking voor bleaching.

Waarom verkleuren je tanden?

Met het ouder worden, neemt de witheid van je tanden sowieso af. Maar ook andere factoren kunnen een impact op de kleur van je tanden hebben. Denk bijvoorbeeld aan het veelvuldig drinken van koffie, thee, rode wijn of frisdank. Maar ook sigaretten zijn échte wit-killers die onze tanden geleidelijk aan doen verkleuren.

Daarnaast wordt de kleur van je tanden ook grotendeels erfelijk bepaald.

Bleaching

Na een eerste controle weet je of je in aanmerking komt voor het bleachen van je tanden. Allereerst zal er een afdruk van je tanden gemaakt worden. Eenmaal deze afdruk gemaakt is, wordt er een gipsmodel en mal gemaakt. Deze mal kan je dan thuis gebruiken samen met de meegeleverde bleekgel. Je draagt deze mal best enkele uren per dag of indien mogelijk 's nachts.

Gemiddeld duurt een behandeling een tweetal weken. De eerste zichtbare effecten zijn natuurlijk afhankelijk van hoe ernstig de verkleuringen waren.

Bleaching van tanden