Wat zijn de voordelen van een tandimplantaat?

Delen

Komt u na een uitgebreid vooronderzoek in aanmerking voor een tandimplantaat? Dan zult u snel de diverse voordelen van deze oplossing ontdekken. Wij zetten ze alvast op een rijtje voor u.

Een duurzame oplossing

Implantaten worden al meer dan veertig jaar door tandartsen beschouwd als een betrouwbare oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden. Studies tonen immers aan dat het slagingspercentage van behandelingen met implantaten boven de 95% ligt.

Mits de juiste verzorging kan uw implantaat dan ook lang meegaan.

Minimaal botverlies

Implantaten functioneren eigenlijk ongeveer hetzelfde zoals uw eigen natuurlijke tandwortels. U zal als patient dan ook weinig verschil voelen met een tandimplantaat. Gezien het implantaat de rol van tandwortel op zich neemt, blijft het kaakbot gestimuleerd. Door gebruik te maken van een implantaat zal het kaakbot dan ook minimaal slinken. Dit is één van de belangrijkste voordelen waarom u best voor een tandimplantaat kiest.

Een kleine ingreep

In tegenstelling tot traditionele bruggen is het bij een tandimplantaat niet nodig om de aangrenzende gezonde gebitselementen te beslijpen.

Het plaatsen van een tandimplantaat is minimaal invasief.

Stabiliteit en comfort

Een los kunstgebit heeft zijn nadelen: loszitten, pijn tijdens het eten, ongemak en zelfs een beïnvloeding op de manier van spreken.

Met een vaste brug of een klikgebit op implantaten zitten tanden opnieuw (klik)vast en veel stabieler. Het geeft een aangenaam zeker gevoel, je stralende glimlach geeft zelfvertrouwen.

Contacteer ons

Wilt u graag meer informatie over implantaten? Dit kan via ons telefoonnummer 012 20 20 09

Neem contact op